SATURDAY IN MIA

En veckas semester gick fortare än vad jag önskat att det skulle ha gjort. Vi, de vill säga jag, tyska Paola och argentinska Claudia, hade det jättekul. Vi han med mycket och njöt av varje sekund. Mitt dåliga minne ställer dock till problem nu när jag ska försöka återberätta alltsammans. Men jag ska göra mitt bästa.
I lördags började alltså resan redan tidigt på morgonen. Ett två och en halv timmars flygresa och en kort taxitur senare befann vi oss i de loft vi gratis fått låna under en veckas tid. Couchsurfing kallas det när man bor på någon annans soffa. Att våran värd befann sig i Kanade betydde att vi fick hennes lägenhet för oss själva. Eller vi fick dela den med en katt vid namn Frodo och en utsikt över hela miami beach. Den enda nackdelen med bostaden var att den låg i downtown miami vilket betydde att vi var tvungna att ta bussen fram och tillbaka två gånger om dagen till south beach. Så det gällde att ha massa singlar lösa att betala för sig med.
Efter att vi checkat in tog vi oss till playan och stannade där hela dagen. Vi åt sallad från ett franskt café och solade och badade lite till. Det var galet varmt vilket även fick en badkruka som mig att stanna i vattnet i timmar. Röda som kräftor, eller kanske talar jag bara för egen del, tog vi bussen hem till vår lya. Claudia och jag spenderade litet for mycket tid framför datorn och facebook, vilket skulle komma att driva Paola galen senare under veckan, innan vi duchade, drack någon öl och friade att vi hade semester. Tog bussen in till Lincoln Road på south beach och åt galet mycket frozen yogurt innan vi somnade trötta i våra sängar.

REAPPLY

Mamma, du kan vara stolt över mig. Jag har mognat till ordentligt och börjat använda solskydd på riktigt. En sprayflaska med solskyddsfaktor 30 tog slut på 24 timmar. Jag har inte gjort annat än applicerat solkräm dagarna i enda här i Miami. Jag vet en söt liten tös vid namn Linnéa som också blir lite glad i hjärtat av att höra det!

MIAMI

Ikväll ska tjejerna ut och partajja. Själv ska jag iväg på manikyr och sedan packa den sista som behövs, såsom solkräm, bikinis och klänningar. För tidigt tidigt imorgon lyfter planet från Newark som ska ta mig, Paola samt Claudia till Miami. En veckas semester väntar, och gud så jag längtat. Jag har jobbat i 10 månqader i sträck och ska äntligen vila ut på stranden, hoppas jag. På tisdag tar vi en cruise till Bahamas för att stanna på hotell över två nätter. Sedan återvänder vi till Miami för att njuta ordentligt. Hem till Jersey kommer vi nästa söndag i tid för att delta i det midsommar firande som Hanna planerar för fullt. Gulligt av henne, eftersom jag blev lite ledsen då jag insåg att jag missar det stora firande på Manhattan. Lite konstigt att bli patriotisk och fira midsommar härborta, när man hemma i
Sverige inte bryr sig så mycket. Men det är roligast på det sättet! Efter midsommar firande i Glen Ridge nästa lördag ska det bli utgång i storstan. Jag har ju inte så många helger kvar nu så det gäller att passa på. Vem trodde föresten att de orden skulle komma från min mun, jag som är den största passa på hataren världen skådat.

10 MONTHS IN THE US AND A

Idag firar jag 10 månader i staterna. Det gör jag genom att tänka efter på vilket sätt jag har förändrats, och inte bara då på de extra kilos jag numera bär omkring på. Jag har faktiskt utvecklats en hel del på den tid jag varit här, mycket mer än vad jag själv kan märka skulle jag tro. Jag har gått från att vara pedantiskt och ett kontroll freak till att mer go-with-the-flow med en det-löser-sig känsla. Bara för att nämna en sak. Ska bli intressant att se om det bara är för att livet ser annorlunda ut härborta, eller om det kan hålla i sig även när jag kommer hem och in i skolvärlden igen.


LUNCH

Lillen och jag sitter ute i skuggan och äter lunch och pratar några ord men min syster yster på skype. Vi saknar dig!!

IPHOTO

Jag är riktigt usel på att ta bilder, och ännu sämre på att lägga in dem på bloggen. Så därför tog jag några bilder på helgens inköp som jag tänkte visa er för att gottgöra på något sett. Men också för att testa att lägga in foton med nya iPhoto på nya datorn, för att skryta lite till. Jag är väldigt nöjd med den om ni inte fattat det ännu.


ANOTHER DAY HAS GONE

Innan jag ens hunnit blogga om förra helgen bravader har denna helg tagit slut. Tiden går ofattbart fort och jag har nu bara 8 veckor kvar i USA. Om 9 veckor ska jag ha flyttat in i en egen lägenhet i Linköping och börjat livet som student. Känns himla främmande och overkligt men samtidigt är jag redo att testa på något nytt. Är dock inte klar med city livet ännu, utan jag måste bara komma på återbesök. När och hur får framtiden utvisa, men Mathilda och jag smider planer. Tills dess blir det att njuta till fullo. Fler crazy nights som i fredags ska hinnas med innan jag är redo att lämna. Vi var ute på Marquee och dansade och hade oss bland massor av turister. Hemfärd med buss morgonen efter för att sova ifatt nattens missade sömn. Sedan snabb shopping innan jobbet kallade. Barnen såg mina blåa naglar som satt kvar efter natten festligheter och de ville absolut måla sina naglar lika galna. Så med rosa och lila randiga naglar gick det till sängs någon timma efter att jag börjat jobba. Sedan fick jag lite egen tid till att blogga om Niagara fallen och lägga in bilder på, vilket tar en evighet. Turligt nog har jag köpt mig en MacBook Pro som gör att det går lite snabbare en vad det gjort med min gamla pc. I säng kom jag i tid för att vakna upp pigg och glad för en dag på Manhattan. Shopping och skitsnack med Justina innan vi mötte upp Glen Ridge au pairerna samt två nya mannys (manliga nannys) för pubmat framför Tyskland - Australien matchen. Därefter gick Justina, Maybritt och jag, som några av de sista på jorden, och såg Sex and the City 2 filmen. Mina ögon glittrar fortfarande efter att ha sett så mycket fina kreationer. Hur många klädbyten gjordes det inte under en och samma scen, hur det nu ens är möjligt.

SATURDAY AT THE FALLS

Efter några timmars sömn var det på lördagen dags att stiga upp för att se fallen på riktigt. Personalen på hotellet rådde oss alla till att besöka en frukostbuffé som låg där intill. Sex dollar skulle det kosta. Efter att vi tagit del av del halv skabbiga maten fick vi betala omkring 13 dollar var istället. I Kanada är mervärdesskatten hög. Mätta i magen satte vi oss tillsätta i bussen för att sekunden senare vara framme vid fallen. Typiskt amerikanskt att vi var tvungna att åka buss den knappa kilometern vi annars hade kunnat gått.
Vid fallen klädde vi oss i de typiska blåa smurfliknande ponschosarna som alla bär när de ger sig ut på båt över niagara fallen. Jag som blev lite besviken över fallens storlek när jag först såg dem dagen innan fick nu ta tillbaka det. Att se fallen från nära håll och från en båt var häftigt, likaså att känna krafterna när vatten öste över en. Inte för att vi befann oss i fallen, utan även på behagligt avstånd kände man krafterna.
Efter båtturen promenerade vi över bron till den amerikanska sidan för att se fallen från alla möjliga och omögliga vinklar. Mycket vackert var det. Efter ett tag började vi dock känna oss fåniga efter att poserat och visat samma smile på tusen bilder. Så vi tog oss tillbaka till Kanada och vårat hotel för en nap ute vid poolen. Naturligtvis lyckades jag underskatta solens styrka på eftermiddagen. Så kvällen till ära då vi skulle ut och testa Kanadas nattliv på riktigt var min hy rosa som en gris. Som tur var var jag inte helt ensam om det. Vi avböjde en inbjudan till den galnaste festen vi någonsin sett och satte oss på en mysig restaurang för middag och drinkar istället. Sedan drog vi oss till klubben Rumours som låg vägg i vägg för att dansa natten lång och beställa in drinkar och shots lagligt.


Bilderna nedan är av blandad kvalité. Fridas systemkamera, Sara kompaktkamera instoppad i plastspåse för skydd av regn och vattentät engångskamera förklarar nog en del.

Posering i ponchos innan vi blev nedblötta av fallen
Amerikanska fallen
Horse shoe falls (Kanadensiska)

Smurf #1


Efter att ha sett dessa bilder har jag lovat mig själv att ta kortare steg, det ser ju nästintill groteskt ut så jag älgar fram.

Blåsigt och regnigt intill fallen

En något forminskad empire state building som king kong bestigit. I samma byggnad låg den nattklubb vi besökte.




Redo för kvällen


FRIDAY AT THE FALLS

Klockan ringde redan klockan fem på morgonen eftersom att en viss Anna som avskyr att packa inte hade gjort det innan. Att packa i sista sekund så tidigt på morgonen är inget jag rekommenderar. För till bussen till niagara fallen fick jag bara med mig en enda tröja och inte ett endaste par långbrallor trots att väderprognosen visade regnväder. Men så blir det när man skämt bort sig min finväder under veckan. På bussen kom jag i alla fall, vilket var tur det. Hanna och jag spelade kort och snacksade oss igenom den långa bussturen och kom tillsist fram till fallen frammåt kvällen. Ett avsläpp av au pairer på usa sidan och sedan tog vi bron över till Kanada. Vi hade hört att utsikten skulle vara bättre på Kanadasidan samt att det fanns mer att göra. Och mycket riktigt, stället var fyllt av spelhallar, dåliga vaxdocksmuséer, godisbutiker, restauranger, nattklubbar och casinos. Det kännes mycket turistigt. Lite underligt också att ett sådan ställe ligger intill ett naturfenomen som fallen.
Efter att vi checkat in på hotellet, där jag och Hanna fick del rum med två tyska tjejer, begav vi oss ut för att mätta våra magar tillsammans med Sara och Frida. Efter att fyllt magarna med pizza och pasta begav vi oss till Hard Rock Café för en drink. Drinkarna var kanske en av de bästa vi någonsin smakat. Dessvärre blev vi tvungna att sörpla i oss dem så fort det gick och sedan springa iväg till fallen. Bara för att komma dit precis när den sista fyrverkeripjäsen slocknat.
Första bilden på de amerikanska fallen
Italiensk middag för fyra

MAKE UP

 De två fyra-och-ett-halvt-åriga tjejerna jag ser till dansar både ballet och step, om ni inte redan viste det. Snart ska de framträda på scen, vilket jag tråkigt nog kommer missa eftersom att jag ska till Miami. Idag skulle de i vilket fall fotas iklädda kostymerna i balletstudion. Förutom underbara klänningar krävdes även smink. Make up på fyraåringar kan tyckas låta fånigt, men absolut kul. Vi skippade dock eyeliner och mascara och körde bara på bas med foundation, puder, ögonskugga och blusch. Här ser ni resultatet, dock utan kostymer.



 

June 6th

 För exakt ett år sedan tog jag tillsammans med alla andra 3dje klassare studenten i Eskilstuna. För ett år sedan slutade jag skolan utan att veta klart vad framtiden skulle innebära. Jag visste exempelvis inte att jag säkert skulle åka iväg till USA. Men jag är så glad att jag har gjort det. Jag har vuxit och lärt mig himla mycket under det senaste året. Jag är lärt sig så mycker mer om mig själv tillskillnad från de åren i skolbänken då man rabblade fysikformler.




HOME

           

 

 Niagara falls resan blev blöt men lyckad. I veckan blir det till att byta bilder med de andra tjejerna. Samma tjejer, samma bakgrund, samma pose och samma leende gissar jag att alla bilder visar. Men det är väll så det blir när man turistar och tar kort.


NIAGARA FALLS

 Klockan är 5.20 på morgonen och jag är vaken. Håller på och packa det sista inför helgens tripp. Laddat ipoden full, kamerans batterier likaså. Några klänningar i väskan, pass och visum papper. Och så en vattensäker engångskamera också. I helgen blir det blött för vi ska nämligen till Niagarafallen på Kanadasidan. Vi hörs på söndagkväll som tidigast, på Sveriges nationaldag vilken även är utsedd till facebooks officiella kiss a swedish person day 2010, de ni.

MACBOOK

 I dessa tider går de flesta au pairer runt och försöker spara pengar. Alla snålar för att kunna ha råd med att resa oc ha kul under sin 13onde resmånad. Själv har jag förhoppnigsvis, om de nu går som det ska, ett upprop vid linköpings tekniska högskola som kallar på mig redan två dagar innan jag avslutat min 12e månad. Det gör att jag har bokat hemresedatum i början av augusti och att jag inte kan utnytja den sista resmånaden. Det gör också att jag inte behöver spara pengar. Jag vägrar att växla över dollar till sek óch förlora värde när jag mycket hellre ser till att leva livet här borta. Istället tänker jag spendera och investera så mycket jag bara kan de sista två månaderna. Sagt och gjort, efter att jag lagt fram fakta på bordet begav jag mig iväg på shopping. Shorts, boyfriend brallor, kjol, flipflopps, sandaler och bikinis blandat med lite andra nödvändigheter är sådan som jag lagt ut en liten slant på de senaste dagarna. Dessutom var jag med Johanna och fixade studentrabatt till henne på en Apple dator, en MacBook Pro. Själv blev jag så otroligt avundsjuk att jag nog efter helgen tänker göra samma sak, köpa en MacBook Pro alltså. För det måste ju ändå klassas som en investering i sig. Till fakta hör även att min nuvarande pc sjunger på sin sista refräng. Den har hållit i länge med är nu redo att skrotas. Klart slut.


RSS 2.0