AU PAIR

 Idag kom den "gamla" Au Pairen hem till oss efter sin resa i California. Trodde att det skulle kännas avskyvärt konstigt, men så var inte fallet. Hon visade sig vara väldigt trevlig, och numera är jag fullproppad med tips. Vi började dagen med lunch på mexican Chipotle. Sedan visade det sig vara någon slags av carnival i stan. Italienarna firade något helgon om jag inte missminner mig helt. Det innebar karusellåkande med barnen och sedan parad. Därefter mötte vi upp två andra au pairer och vi begav oss iväg för att bowla.

 Dagens häftigaste upplevelser var dock besöken vid Montclairs utsiktsplats. Man såg ut över hela NYC, där amazing är bara förnamnet. Försökte ta en bild, men bilden gör inte stället rättvisa. Man får varken med den häftiga synen eller den mäktiga känslan. 


   


 

 

 


IN THE BIG APPLE

 Nog för jag sett New York skyline ett par gånger nu, men jag blir fortfarande förbryllad över hur maffigt det faktiskt är. Gårdagen bjöd dock inte på det vakraste av väder så bland annat toppen av Empire State Building var dold av moln eller kanske snarare dis. Men vad gjorde det, det finns ju tillräckligt av höga byggnader att lägga blicken på. Turen in till Manhattan gick med buss. Smidigt gick det, max 40min sedan var jag där. Passerade dock en gigantisk kyrkogård, och faktum är att jag sett ett par sådana redan. Om det inte vore för att jag beundrar dem med respekt och en gnutta skräck så skulle jag tagit en bild och visat er. För det är en ganska häftig med dock skräckingivande syn.

 Väl på Manhattan var jag lämnad själv att försöka hitta till Empire State Buildning. Enkelt tänkte jag, det ska ju bara vara att kolla efter det höga tornet. Men när det fanns en massa andra höga skyskrapor ivägen visade det sig vara litet svårare. Dock måste jag tacka den som statsplanerat staden och ritat detta stora rutnät till gator, utan detta hade inte ens en gps klarat av att hitta inne i the big apple. Men som sagt, tack vare rutnätet är det ganska lätt att lotsa sig fram. Mötte upp en vän från au pair skolan och sedan begav vi oss iväg för shopping, trodde vi. Jag blev dock sjukt matt av allt folk och tappade all shoppinglust, om det nu hade funnits någon innan. Istället inhandlande vi kaffe på Starbucks och satte oss ned på Times Square för en lång pratstund. Om någon där runt omkring oss hade kunnat svenska hade de fort försåt att vi var au pairer, eftersom det stora samtalsämnet såklart var barn.

 Senare på kvällen, när mörkret börja falla och de megastora reklamskyltarna som pryder Times Square börjat lysa i alla sin prakt, mötte vi upp två till au pairer. En av dem var min kära barndomsvän Carro. Vi fyra traskade sedan iväg för att inta en mexikansk middag. Trevlig avslutning på en trevlig dag.

        


MANHATTAN

 Hade, eller kanske att jag fortfarande har, planer på att ta mig in till Manhattan imorgon. Lite sightseeing, kanske shopping och tillsist middag i NYC. Frågan är bara om den tropiska stormen Danny kommer förstöra planerna. Inte för att de blåser så mycket här inne i landet, men det regnar destu mer. Kanske inte så kul med ösregn medan man ska njuta av Manhattan. Men det finns inget dåligt väder, utan bara dåliga kläder lyder väll det gamla ordspråket. Så kanske får morgondagens dresskod gå i regnkappans tecken.


AMERICAN FOOD

 Jag luktar baby just nu, och jag gillar det faktiskt. Babydoft blandat med sushi, för det är vad kvällsmaten bestått av. Jag vet inte hur många gånger vi har ätit ute den här veckan. Det går inte att hålla räkningen. Det är istället mycket enklare att räkna de gånger det lagats middag här hemma, vilket är högst ett par gånger. Sushi, burritos, nachos, falafel, sallad och veggieburgare är ett smakprov ur veckans meny. Därför måste jag nog göra dagens gymbesök till en god vana, om någon ska kunna känna igen mig när jag kommer hem. Nejdå, så farligt är det faktiskt inte. Det bör faktiskt nämnas att det mesta som äts här hemma är noga genomtänkt. Kalorier och andra nyttighetsfaktorer granskas innan de hamnar felaktigt i munnen. Dock måste jag säga att det är något svårare att vara hälsosam här. Till och med vår organiska lågfetthaltiga mjölk känns sötare än Arlas gröna. För att inte tala om det müsli som hamnar i samma skål. Men det finns ju en fördel med det också. Man behöver inte bli beroende av sitt lördagsgodis. Man kan ju ta en skål med mjölk och flingor istället för att tillfredsställa sitt sockerbehov.


  Det som dock framgått tydligt för mig att det är en stor skillnad mellan de mc donalds-feta amerikanarna och de mer hälsosammare. Jag har faktiskt sett folk på gatan som haft stor uppsvullna, halv ruttna och blåtäppta ben. Ben vars enda utväg är att amputeras bort. Vilket jag tidigare bara skådat i mina biologiböcker i skolan. Men som tur är har jag hamnat hos en familj av den andra sorten. Vilket bara min värdmammas dagliga gymvisiter är ett bevis på.


I'VE LEARNED MY LESSON

 Man ska inte låta småbarn hoppa över sin naptime har jag bittert fått erfara. Det innebär bara trötta och gnälliga barn hela dagen lång. Nog för att barnen varit lite småtrötta och gnälliga i några dagar, men dagens rekordmånga gråtstunder slog allt annat. Det vill jag inte behöva gå igenom igen. Så  förhoppnigsvis har jag lärt mig min läxa och hädanefter kommer jag ta eftermiddagsvilan på större allvar. Det kommer nog bli lite enklare då tvillingarna börjar skolan igen, eller pre-school för att vara korrekt. Det kommer innebära långa dagar för mig och lillkillen tillsammans, och då tusan ska han få sova så mycket det bara går. För en lugn stund mitt på dagen har ju ingen dött av.

 Den största anledningen till varför lillkillen inte vill ta sin nap efter lunch är för att han vill vara med sina storasystrar. Han vill följa dem överallt, göra allt som de gör, och klä sig i deras rosa och helst glittriga skor. Att vara mindre är dock inte alltid så lätt. Man kan inte göra allt det man vill, man är inte tillräckligt stor för det helt enkelt. Speciellt inte då man fortfarande äter babymat. Äter man babymat ska man klassas som liten, och en lilleman kan inte följa med i samma tempo som de som ska börja pre-school. Punkt slut.


ENGLISH

 
Att ha en någorlunda kunskap i det engelska språket är en sak. Men att kunna det amerikanska slangorden är något helt annat. Varje dag stöter jag på en massa nya slangord eller babyord som jag inte behövt traggla mig igenom på engelskalektionerna i skolan. Dessa ord är dessutom för konsiga och alldeles för många för att jag ska lägga dem på minnet. Men förr eller senare kommer nog även de orden slinka ur min mun. För jag är precis som ett liten barn just nu. Jag ser och jag lär. Jag härmar precis som vilket annat barn som helst. Faktum är att några nya babyord har börjat användas flitigt av mig, ord såsom [bookie] and [cupie].

 När hostmum och jag satt i den nercabbade beetlen på väg hem efter att köpt en ny mobil till mig, valde en Sony Ericsson såklart för behålla det svenska i mig, så fick jag höra en del komplimanger. Jag är tydligen väldigt mogen för min ålder, hör och häpna. Dessutom märktes det tydligen redan skillnad på barnen. De var mycket lugnare nu, för mitt lugn hade tydligen smittat av sig. Jag hoppas hon har rätt i det. Lugn eller ej, det kändes i alla fall kul att höra något sådant.




När jag endå är inne på det här med språk så kan jag lika gärna dela med mig lite mer. Tänkte nämligen bjuda på de mest förekommande fraserna här hemma i USA. Lillkillens absoluta favorit ord är "no" vilket han anv'änder 90% av gångerna han öppnar munnen. Tjejernas mest förekommande fras är dock: "She's not sharing". Här i USA, eller åtminstonde där jag befinner mig, handlar allt om att dela med sig. Barnen ska redan som små få lära sig att dela med sig, trots att de inte förstår innebörden av uttrycket. Som ni kanske förstår kan det bli ett problem att ha tvillingar. Det har massor av leksaker som det bara finns en av, vilket bäddar för konflikter. Vilket resluterar i att mina mest förekommande fraser är: " She will share" eller "You need to share it with your sister".

FIRST DAY AT WORK

 Första riktiga arbetsdagen är nu över. Även om jag inte är lämnad helt ensam, för värdmamman finns trots allt till hands här hemma ifall det skulle behövas, så är meningen att jag ska klara mig själv nu. Det gick förvånandsvärt bra också idag tycker jag. Dagen började med att jag följde med hostmum och de tre barnen till gymmet. Släppte av dem där och sedan begav jag mig ut på en upptäcksfärd. På en och en halv timme hinner man med att se ganska mycket faktiskt. Jag började traska iväg genom downtown. Kom på att jag var törstig, hade ju trots allt inte ätit frukost än, så tog en snabbis förbi huset, han skrämma the cleaning lady, och satte sedan kurs mot Starbucks. Väl på Starbucks valde jag en smarrig smoothie, och inte den söta och blaskiga varianten som finns i Sverige. Denna var mer hälsosam, den innehöll till och med proteinpulver. En bra  och smarrig frukost med andra ord. Väl på gymmet igen fick jag skriva under på mitt nya medlemskap. Så från och med nu är det träning som gäller för min del, förhoppningsvis.

 På vägen hem blev det kalabalik. Tre trötta och griniga ungar är ingen barnlek blev jag varse om, tur att hostmum var där. Det lugnade tillsist ner sig och vi hann hem itid för vår playdate. En annan svensk au pair kom förbi med de två barnen som jag redan mött, de två som faktiskt kan tala svenska. Lite lek och lunch i trädgården, och sedan begav vi oss ut på promenad med slutdestination lekpark. Tre trötta barn somnade i vagnen på väg mot parken, vilket var väldigt skönt. Dagen fortsatte även i ett lugnt med mycket trevligt tempo. Strax innan 7 nattade jag tvillingarna, plockade bort alla leksaker och sedan slutade jag för dagen. Snabb dusch och sedan mötte jag upp den svenska au pairen igen för en kaffe på Starbucks. Inte för att de bor så mycket människor i denna stad, men nog var det liv och rörelse i downtown. Det var skönt att prata lite svenska ett tag, och att få höra lite skvaller från någon som varit här betydligt längre än vad jag varit. Nu är det dags att nöta kudden, för morgondagen kommer minsann också innebära jobb.

PHOTO SHOOT

 




Me and the Twins :)

 Nu kanske ni försår att de kan vara svårt att skilja de små liven åt. Jag, som ioförsig bara har varit här över en helg än så länge, behöver granska deras näsor noga innan jag vågar mig på att uttala deras namn. Och som om det inte vore nog med det, bland tjejernas kompisar finns det ett flertal tvillingpar till. Hujeda mej som Emil i Lönneberg skulle ha sagt.

BIRTHDAY PARTY

 Idag har vi varit på ett födelsedagskalas, som om det inte var nog med födelsedags kalas igår. Idag fyllde ett tvillingpar 4år (inte de jag tar hand om). Det arrangerades handdocksshow, det lektes i vattenrutschbanor. Barbeque och cupcakes stod på menyn. Massvis med barn sprang omkring, precis som igår. Så nu är jag ganska trött som ni kanske förstår.

 Lillkillen öppnade sina presenter idag också. Han fick massvis med leksaker. Hoppbollen jag gav honom verkade också uppskattad, åtminstonde av tvillingtjejerna. De kunde inte hålla sig ifrån den. Tillsist lugnade de ner sig och vi läste några sagor. 'De hade till och med några böcker på svenska, så jag försökte få dem att härma några ord. Så gulligt de lät. Faktum är att de snart ska börja i en svensk skola på söndagar, så det kommer nog bli mycket träning här hemma.

 Barnen gick nyss och lade sig, så jag ska ha en lugn stund på mitt rum. Mamma tipsade mig om ett program om COLDPLAY som tydligen finns tillgängligt på svt play. Dessutom skickade en vän hemmifrån över några coldplayklipp till mig. Han var på koncerten igår, den som jag också skulle gå på egentligen, men som bekant befann jag mig på annat håll. Jag är dock väldigt tacksam åt att han var så snäll och filmade lite åt mig, så att jag inte ska behöva vara helt tomhänt.

UPDATE

 Äntligen funkar datorn som den ska igen, var nyligen och köpte en ny adapter. Dagen har förövrigt varit väldigt fartfylld, med både barnkalas och restaurangbesök. Vi har varit så upptagna att födelsedagsbarnet inte ens har hunnit öppna sina presenter. Födelsedagsbarnet var till och med så trött sa att han somnade stående, lutandes mot sin säng. Väldigt gulligt såklart.

 Gårdagen var väldigt omtumlande. Till att börja med var vi svenska tjejer på au pair skolan tvugna att säga hej då till varandra. Många bor dock runt New York/ New Jersey trakten, så kommer såklart ses igen. Avskedet kändes dock inte så sorgligt eftersom att nervositeten tog alla plats. När jag såg min värdfamilj komma trodde jag nästan att jag skulle svimma av nervositet. Men det var jättegulliga redan från början. Jag gav barnen några presenter som jag tillverkade på arts and crafts lektionen på skolan. Faktum är att tjejerna fortfarande bär armbanden de fick av mig, så jag tror de uppskattade dem. När vi väl kom hem tog vi en promenad till dowtown Montclair. Vi åt falafel och checkade in stället. Efter det förtjänade alla en vilostund, så jag och barnen kollade på snövit. På kvällen åkte vi och åt en jättegod sushi innan jag föll i sömn i mitt rum, jag var såå trött efter alla nya intryck.

 Imorgon är det dags för ett nytt barnkalas. Jag är egentligen ledig, så jag får välja om jag vill följa med eller ej. Kan inte riktigt bestämma mig just nu. Jag skulle ioförsig behöva lite vila, men samtidigt vill jagtillbringa så mycket tidmed familjen som möjligt så jag lär känna dem. Jag får helt enkelt se hur jag känner imorgon.


ADAPTER

 Jag vet att jag borde ge er en uppdatering om familjen. Dessvarre funkar inte min adapter och darfor inte min dator. Sitter just nu vid vardmammans dator, sa jag ber om ursakt for saknaden av bokstaver. Ska troligtvis fixa en ny adapter imorgon, sa efter det kommer uppdateringen. Tills dess ska jag leka med de tre supergulliga barnen!

NYC

New York, New York.. Vad finns det att säga. Att hinna igeom en stad som denna på ynka 6 timmar går helt enkelt inte. För mycket intryck för att orka med. Det var liksom för mycket av allt. Lyckligtvis bor jag inte så långt därifrån, så jag borde hinna med att se mer av staden. Tänkte låta bilderna tala för sig när det gäller NYC, so enjoy:

            
 
Staden med alla skyskrapor


Massor av gula taxibilar


Manhattan


The statue of libery


Manhattan i bakgrunden


Times square


Kan ni se the naked cowboy ?

POLIS

 Det senaste 24 timmarna  har inneburit två besök av polismän och dessutom brandmän. För att inte gå händelserna i förväg börjar jag berätta om igår kväll. Då utlöstes nämligen ett brandalarm, vilket resulterade i att vi alla fick ta oss ut från våra sovsalar. Väl ute på gårdsplan möttes vi av social security, poliser och tillsist även brandmän. Men som tur var så stod huset ej i brand. Det var falskt alarm med andra ord, så vi kunde återvända upp till våra sängar.

 Idag kom polisen av en lite lugnare anledning. Han skulle nämligen föreläsa för oss om viktiga saker. Polisen kunde mycket väl förknippas med en komiker då han ständigt drog en massa skämt vilket var jätte roligt, de första två minuterna vill säga. Sedan blev det bara allt för långdraget. Lärdomarna vi fick från honom var i princip att det inte är säkert att följa med en främmande man hem, och att man inte ska lämna barn ensamma i bilen. Som om man inte redan visste det...

 Imorgon bär det av till New York City. Vilket fick mig att tänka på att en rättelse borde vara på sin plats. NYC är såklart inte USAs huvudstad, som jag så snällt blev påmind om av en bättre kunnande person. Huvudstad eller ej, likväl är det dit morgonens äventyr börjar. Min värdfamilj har varit så snälla att de betalt den guidade turen i New York, som bland annat kommer ta en till Frihetsgudinnan med båt. Jag ska dessutom få ta mig upp i Rockefeller Center och uppleva hela 360graders utsikt över staden. Någon hemmifrån som känner ett litet sting av avundsjuka kanske?

FRAMTRÄDANDE & PRESENTER

 Nyligen hemkommen från kvällen spektakel, nämligen International sing-a-long. Alla länder som finns representerade här, vilket är omkring 40st, har fått sin egna barnsång uppsjungd på scen. Vi svenska valda såklart att satsa på små grodorna. 2 cirklar formades på den stora scenen och sedan hoppade vi omkring som galna små grodor. De andra nationaliteterna fick nog sig ett gott skratt.

 
   På den stora scenen finns den amerikanska flaggan, såklart..

 Dagens första trevliga händelse skedde dock under en lektion. Jag fick ett meddelande om att jag skulle infinna mig i presentrummet. Min värdfamilj hade nämligen skickat en present till mig, verkligen gulligt av dem. Jag fick bland annat en NYC-tour betald, mat på det dessutom, amerikanskt godis i form av m & m's och kolatäckta popcorn. En vattenflaska och kept fanns däri också. Sist men inte minst fick jag även en I (hjärta) NY-tröja. Så nu går jag omkring som en äkta amerikanfantast. Men det är väll så det ska vara. För på torsdag far vi in till New York City för att försöka suga in så mycket som möjligt av den mäktiga huvudstaden. 


                   Welcome to America

AMERICA

 Först och främst vill jag bara tacka för alla fina kommentarer och lyckönskningar. Det värmer mycket ska ni veta. Fortsätt så!

 Sedan måste jag bara skrika ut att jag är framme. Det dröjde inte länge efter att man kommit ur planet innan man fick se det första skyskrapan första Starbucks, Dunkin donuts och coca cola trucken. Så fördomarna lever kvar om landet over there vill jag påstå. Sedan slogs man dessutom av en tryckade hetta och hög luftfuktighet här borta. Det dröjde inte länge innan man var sjöblöt själv. Men klaga ska jag inte göra. Rätt som det är kommer även vintern vara här i New York också.

 Mer än så hinner jag inte med. Ska skynda mig iväg till min class. Verkar inte ha någon svensk i min class, så det blir att öva engelska. Vi är långt över 200 au pairer här på skolan och 30 av dem är kanske svenskar. 10 av oss reste tillsammans igår fran Arlanda. Så visst får man sin dos av svenska endå.

GALET

Sista inlägget på svensk mark. Sista natten i min säng. Sista riktiga måltiden som mamma lagat. Sista gången jag sett släkten. Sista gången jag kramat om dem, på ett år i alla fall. Inte trodde jag att de skulle bli så jobbigt men på avskedskalaset igår gick det inte att hålla tårarna inne. De brast flera gånger om. Men trots allt överväger det goda. Det är med spänning i kroppen jag ska njuta av sista natten  i min säng. Jag ser med glädje fram emot resan, även om tårarna finns där i ögonvrån. Jag vet nog dock vem som kommer grina imorgon på Arlanda. 


                       Underbara familjen

 Väskorna är tillsist packade. Det tog sin lilla tid vill jag lova. Jag har även förstått att ens liv inte kan packas ned i en ynka väska. Två väskor rymmer förvisso inte alla själar jag skulle vilja ha med mig, men en del kläder fick åtminstonde plats.
            Det ska synas var man kommer ifrån

CUPCAKE

 Har äntligen blivit uppdatared av Carro som precis träffat sin nya värdfamilj i New York. Känns skönt att höra att hon har det bra. Man blir dessutom sjukt taggad för snart är det min tur!! Men innan dess är det dags för att avskedskalas. Det ska grillas hamburgare som serveras med diverse amerikanska tillbehör. Sedan bjuds det på olika sorters cupcakes och american cookies. Den listige har säkert redan listat ut att det är amerikanskt tema.

             

LINKÖPING

 Nyligen hemkommen från ett snabbvisit i Linköping. En kompis började plugga där igår, så vi åkte ned för att besöka honom. Han ska nämligen plugga samma program som jag har tänkt börja nästa år. Så jag hoppas att han får mycket positiva saker att säga om stället så att jag vågar mig dit. Något som dock är säkert är att första tiden, även kallad nolle-p, verkar vara väldigt roligt. Lekar, grillkvällar, sittningar, klassfester och hajkar är sådant som ingår. Faktum är att bara få se skymten av de utklädda, men mycket allvarsamma fadderiet fick mig att börja skratta. Jag förstår inte hur jag ska kunna hålla mig för skratt nästa år, och jag förstår framförallt inte hur de själva kan hålla min. Jag kände hela tiden att jag ville hoppa in i klassen och börja plugga redan nu. Så mycket längtar jag dit. Men jag skulle inte vilja avstå från ett år i USA, med en familj som jag tycker verkar vara så bra.


PACKNING

 Jag vet inte hur många inlägg jag skrivit och sedan raderat. Raderat bara för att det är för ointressanta. För det är så det känns, det är inte så mycket intressant att skriva om nu innan resan. Väl i USA kommer det nog kännas bättre.

 Just nu pågår bara packning och andra förberedelseaktiviteter. Ikväll ska jag ut en sväng för allra sista gången. Sedan ska jag till Linköping för en snabbvisit. Högskolenollningen börjar och det kan jag bara inte missa. På lördag ska jag ha min avskedsfest och sedan är det inte lågt kvar.
 


PACKLISTA, PRESENTER OCH PUBLICERING

 En vecka kvar. Det känns nästan lite högtidit att säga så. Högmodigt för den delen också. Men likväl är det nu endast  6 dagar som återstår här hemma i Sverige. Så nog var det tur att jag följde planen och satte igång med en packlista idag. Garderoben är numera uppdelad i två läger. Ett för de kläder som vid ett senare tillfälle ska hamna i resväskan. Den andra delen ska få stanna kvar i Sverige. Och om jag känner min syster rätt innebär det att hon kommer ta väl hand om dem, ta dem ut på promenad då och då vill säga.

 Släpade även iväg syster min till ett köpcenter idag. På en dryg timme hann vi en hel del, för att vara oss åtminstonde. Lillkillen i USA har numera blivit några presenter rikare. Det innebär även att jag nog är klar med presentinköpen. På köcentret hann jag även impulsköpa ett par brallor, och syster min fick med sig diverse nödvändigtheter hem. En god fika på Waynes satt också fint.

 Fick även klartecken från min värdfamilj när det gäller bilder. Jag kommer få publicera bilder på dem, så att jag kan visa er här hemma vilka gulliga barn jag spenderar min tid med. Tänkte dock vänta med att publicera något tills jag är där. Så håll tillgodo gott folk.

MASKOT

Jag har fått en lyckomaskot. Den ska garanterat få hålla mig i handen under min resa. För om en vecka är det dags.
                                                           

KALAS

 Det strålande vädret har lämnat spår i min hy. Ansiktet är dagen till ära något röd. Inte röd som en tomat utan hellre röd som en ros. Roser som förövrigt förgyller det 1 meter stora födelsedagskort som ska ges till min moster idag. Idag fyller hon nämligen 60 hela år, inte illa.

 Jag vill också passa på och framhålla min vän Carro lite idag. Imorgon ska hon nämligen sätta sig på planet för att korsa Atlanten. Hon ska, precis som jag, au paira utanför NY ett år. Vi har dock hamnat på olika sidor av NYC, men vad gör väll det när man får mötas på halva vägen inne i världens huvudstad.

 Att Carro åker imorgon betyder att det bara är en vecka kvar för mig. Jag som inte ens börjat packa, inte ens börjat fundera på vad jag ska ha med mig. Så imorgon är det jag som sätter mig ned med papper och penna för att skriva en packlista. Måste även fixa klart med de presenter jag ska ta med. Fullt upp kommer jag ha med andra ord.

COCKTAILPARTY


 Huset var städat, drinklistan fastställd, snittarna och diverse tilltugg framplockade och humöret var på topp. Alla kom uppklädda som utlovat, och taggade till max. Samlingspunkten blev såklart baren där goda och färgglada drinkar serverades. Kanske blev det lite förmycket av det goda tillsist. Men kul var det. Så mycket mer kan jag inte uttala mig om gårdagen. Jag får låta bilderna tala för sig.

           

                        

                   

                           

"INTE ENS GRAVITATONEN KAN DRA NER OSS PÅ JORDEN"



 Idag är det exakt 2 månader sedan jag tillsammnans med min klass fick springa ut från skolan för allra sista gången. Vi var nybakade studenter med livet framför oss. För exakt 2 månader sedan, vid exakt den här tidpunkten tog vi vårat studentfoto ute i parken. Vi hade redan avnjutit en champangefrukost, vi hade börjat skriva uppmuntrande fraser och hälsningar i varandras mössor. Vi var förväntansfulla och upprymda av glädje. Sedan stod vi där. Redo att springa ut och entra skolgården och sedan flaket. Inte ens i den vildaste fantasin trodde jag att man kunde känna så mycket glädje men också så mycket sorg på en och samma gång. Flakturen vävde samman oss alla, och så kul det var.
 Imorgon är det dags för gamla naturklassen att förenas igen, också denna gång under festliga omständigheter. Studenten går inte att uppleva igen, men nog kan väll ett cocktailparty bli lyckat endå.

EN SOMMARDAG

 Vädret var på min sida även i dag. Det bästa av allt är att det ska förbli varmt enda fram tills i helgen! Dagens första del spenderades i mosters fantastiska fruktträdgård. Vi plockade vinbär, körsbär och krusbär. Bären ska frysas in tills på fredag. Då kommer de få hamna i goda drinkar som ska severas på de cocktailparty som är planerat att äga rum hos mig. Ett cocktailparty för gamla klassen.
                             
 Frammåt eftermiddag/kvällen kom de redan nämnda Norge-jäntorna hem till mig. Vi begav oss ut på sjön för en liten fisketur. Tomhänta anlände vi dock tillbaka till bryggan. Väl där blev vi blev vi attackerade av knottliknande djur. Kanske var det flygmyror som invaderat bryggan. Istället tog vi oss ut på en prommenad. Men även där stötte vi på otrevliga djur. Denna gång i något större och något slingrigare form. En huggorm och flera kopparormar hade tagit sig ut på vägen. Det var inte riktigt något vi hade önskat att träffa på.
                           


2 WEEKS

 Igår var det bara 2 veckor kvar innan avresa, och idag är det ännu en dag mindre. Igår var också första gången jag skypade. Skypade förvisso med syster i rummet intill, men det var ändå häftigt. Tänk vad överlycklig jag kommer bli när jag sitter själv "over there" och hör uppringningssignalen på datorn. Någon från Sverige som vill vill prata med mig, prata med mig på svenska dessutom. Det kommer bli en njutningsfylld flykt från vardagen.

 Igår spelades det även tennis. Fast så mycket spel blev det kanske inte mellan oss fyra tjejer. Bollarna var snarare fängslade till näten, till stängslet runt omkring, eller någon annanstans där vi själva helt enkelt inte befann oss. Vi får nog ta och klaga på den starkt lysande solen som bländade oss alla. Fast man ska ju inte klaga på solen när den för en gång skull behagar visa sig.

SOLSKEN

Gårdagen bjöd på både värme och solsken, åtminstonde i Stockholm där vi höll till. Eller rättare sagt i en Stockholms förort. Först besöktes Barkarby outlet och Media Markt. Sedan bar det av till våra vänner. Trevligt umgänge, god mat och gott vin snålades det inte på. Vi hann även med ett eftermiddags dopp från klipporna. Jag höll mig dock fast vi klipporna, badkruka som jag är. Kvällen avrundades sedan med spelade av Med andra ord.. Riktigt kul spel där ens ordkunskap sätts på prov. Hetsigt blev det när allas vinnarskallar trädde i kraft.

                            Mysiga klippor.                 Kanske märks det österrikiska arvet

GRILLKVÄLL

 Igår var tjejerna här och grillade. Trots att det var länge sen vi sågs, så har det faktiskt inte hänt så mycket nytt. Det får mig att tänka på att man kanske inte missar så mycket om man åker bort ett år. Hoppas inte det i alla fall. Under middagen kom en kille fram till vårat hus och vilje sälja fisk. Har det börja knacka dörr för att sälja fisk nu också!? Men tydligen lyckades han charma mamma och pappa för frysen är numera fylld av både Marulk och Gös.

 Sedan blev det dags för att förflytta sig ned till stan. Det visade sig vara tur att ha kontakter, för det resulterade i att vi blev uppskrivna på listan och kom in trots den högt uppsatta åldern. Senare under kvällen blev vi varse om varför ålderna var så hög. Det var helt enkelt inte kul. Blev en relativt tidigt kväll, tur det eftersom det blev uppgång tidigt idag också. För nu  bär det av till huvudsatden Stockholm..

RSS 2.0