SPINNING

 Idag kände jag mig äntligen tillräckligt mogen för att våga ta steget in i spinningsalen. Spinning som under förra året var min favorit träningsform. Men sedan måste något ha hänt, för plötsligt lät jag cykelt stå och skrota och träningsvärken uteblev. Om man inte räknar med sommarens misslyckade cykeltripp vill säga. Efter dagens pass har jag insett vad jag gått miste om. Att sitta där på den smala sadeln, flåsandes, svättandes och med en instruktör som skriker åt en att kämpa är faktiskt ganska roligt. För att inte nämna alla positiva effekter det måste ha på kroppen.


WATCH OUT FOR THE POLICE

 Vi besökte skolan idag, trots att skolan var stängd pga av en judisk holiday. Vi hade tänkt utnyttja skolans lekplats, men det gick visst inte för sig. Ett hänglås satte nämligen stopp för våra planer. Då tjejerna inte ville låta låset stoppa dem var vi tvugna att säga att polisen skulle komma och ta dem om det försökte ta sig in. Detta resulterade i att fantasin började bubbla i deras huvud. Tillsist hade de kokat ihop en historia som de berättade för mig med en sådan inlevelse. Och med den inlevelsen gick det inte att hålla sig för skratt. Historien gick något i stil med:
"If we go in to the playground, the police will come and get us. And if we hide, they will put us in the police car. And at the police station we will get a long, long, big time-out"


COINCIDENCE

 En stor blågul byggnad fylld med möbler och mat. En svensk oas som jag har på känn kommer betyda mycket för mig härborta. Självklart är det IKEA jag talar om. Ingvar Kamprads stora kedja som satt Sverige på kartan. Mitt mål med dagens besök var dock att köpa med mig Marabouchoklad hem. Typiskt nog fanns det ingen kvar, men det fanns gott om lax, köttbullar, pepparkakshus, glögg, cider och allt annat svenskt. Ned i påsen åkte sirap, pärlsocker, Ahlgrens bilar och Singoalla kakor. Det mesta man saknar från Sverige, i matväg, fanns där förutom lösgodis. Tur att syster kommer snart, så hon kan köpa med sig en stor påse till mig.

 Efter IKEA stannade vi en snabbis på Jersey Gardens. Helt plötsligt hör jag mitt namn ropas. Men eftersom jag har kanske världens vanligaste namn är jag van med att inte ta åt mig alltför mycket. Fast denna gång var det faktist mig någon menade. För när jag tittade upp fick jag syn på ett välkänt ansikte hemmifrån. Hur lustigt är inte det att vi möttes just där. Ioförsig var det inne på FOREVER 21, dit alla verkar dra sig, men ändå.


MUSIC

 Svenska idol har fått undehållt mig denna vecka, vilket jag tackar tv4s webbtv för. Idolaudition är ju inget man vill gå miste om, även om man befinner sig utanför landets gränser. På ett märkligt sett framkallade idol en längtan hos mig att lyssna på svensk musik. Så jag surfade in å rixfms webbradio. Det första jag hör är EMOs "Jenny let me love you" vilket fick mig att undra över vad det är jag verkligen saknar. Inte musik i den stilen i alla fall. Bytte snabbt över till min Coldplay skiva, för inget kan ju slå den!

LOVELY WEATHER

                 

 Att sluta tidigt att Fredag är inget jag tackar nej till. Speciellt inte en fredag som denna, då solen lyste upp och spred både värme och glädje. Inte fanns det något bättre sätt att njuta av det än att ta med sig en bok till Starbucks uteservering. Att sätta sig tillro i solen, med en latte och en underhållande bok, och svättas i sina tunna sommarkläder trots att klockan hunnit slå 5 är inte fåförunnat. Dock drabbades jag av hybris. För när kvällen väl kom och jag skulle rulla iväg för att möta upp några andra Au Pairer över lite minigolf, gjorde jag ett felaktigt klädval. Tydligen försvann värmen samtidigt som solen gick ned, för en shorta och jeans var inte tillräckligt för att behålla värmen under kvällen. Men vad gör väl det, det är endå dagens varmaste stunder som kommer minnas bäst.


HAPPY MOMENTS

 Idag kom ett skepp fullt lastat med glädje hem till mig. Sann glädje förpackat i ett litet format. Någon som vet vad jag uppskattar hade varit så snäll och skickat en Coldplay singel till mig, väldigt omtänksamt.





Vill också tacka alla för både kloka och vänliga kommentarer. Känns så himla skönt att få veta vad ni sysslar med där hemma.

WHAT IF

 -"It's to far to walk to school. I can't walk"
 -"Then you better run"
 -"Okay, I'm gonna run faster"

 Tänk om man kunde sprudla av energi likt ett barn. Tänk om kunde orka springa hela den långa vägen till skolan, som känns alldelles för lång för att man ska orka gå. Tänk om man kunde ståla av glädje över att få bära den allt för stora skolväskan på ryggen...
 
 Men tänk att jag själv faktsikt har varit där. Jag minns den tiden då jag ivrigt slängde på mig min nyinköpta skolväska och knallade iväg till skolan. Skillnaden var bara att min väska inte var rosa och täckt av prinssesor, min var en mörkgrön axelbandsväska, och jag var mycket äldre. Inte fick jag hemläxor innan jag ens fyllt fyra år inte.

PHILOSOPHY

 Jag hade tänkt berätta om en typisk dag i en au pairs liv. Jag hade tänkt skriva ned dagens aktiviteter inklusive tidpunkter i ett enkelt punktsystem. Men istället för inta platsen vid datorn så fort arbetsdagen var slut valde jag att skynda mig iväg på ett seminarium. Seminariumet som visade sig ändra mina planer drastiskt handlade om att komma ut offentligt/publicera en skrift, och min värdmamma satt i panelen. Panelen poängterade noga att det gäller att specifisera vad det är som gör en och ens arbete så unikt. Att det inte är intressant att vara en i mängden och skriva om sådant som alla andra redan gjort. Inte för att det är första gången jag hör det. Inte för att jag skriver seriöst/professionellt eller väntar på ett genombrott för den delen heller. Men för att slippa få dåligt samvete tänkte jag undvika att publicera den orginella punktlistan, åtminstonde för idag.

 Men vad är det som gör mig så speciell, varför skulle jag vara unik? Jag är inte ensam om att jobba i ett främmade land med familj och vänner på andra sidan Atlanten. Jag är inte ensam om att vara en försiktigt tjej som har det svårt att anpassa mig till den amerikanska livsstilen. Jag är inte ensam om att bli överlycklig av att få ett mail från någon därhemma. Inte ensam om att läsa dessa med ett stort leende på läpparna och med tårar i ögonvrån. Jag är inte ensam om att gråta floder varje gång jag skrattar som bara den. Inte är jag ensam om att längta efter framtiden heller samtidigt som jag så gärna vill tillbaka till förr.

THE SWEETEST THING

 

Två små ballerinor och en liten kille, överlycklig av att bära sina systrars steppskor


BIRTHDAY GREETINGS

 En fågel har viskat i mitt öra att många släktingar läser min blogg, och det varje dag. Dagens datum tillära tänker jag lite extra på en av dessa familjer. För det är nämligen ingen vanlig dag, för det är någons födelsedag, HURRA HURRA HURRA!! Och därför måste jag passa på att önska ett stort grattis till min älsklings Elsa. Antar att du inte läser inlägget själv, utan att du kanske har en snäll bror som läser det för dig. Och därför sitter en hälsning till er alla på sin plats. Hoppas ni har det kanonkul därhemma.

QUOTATIONS

 Måndagar är vanligtvis veckans värsta dag. Att säga adjö till helgen och välkomna en veckas jobb är inte alltid det roligaste. För små barn att säga adjö till hela dagars lek med sina föräldrar kan inte heller vara en hit. Men trots dagens odds så rullade dagen fram smidigt och i ett behagligt tempo. Barnen var super duktiga, vädret var strålande vackert, och vi hade gott om sysselsättning. Men för att bryta mig ur gamla mönster tänkte jag skippa det dagliga referatet. Istället tänkte jag bjuda på några citat från dagen, som kanske endå avslöjar något.


Utmattad flicka på väg till skolan, vilket tar 5min: "I's so hard to walk here sometimes"

Liten kille på promenad. Framfört med stark brytning på amerikanskt bebisspråk: "Flygplan, vart är du?"

Flicka #1 påväg att bli upphämtad från skolan, vilket helst görs av hennes mamma om hon skulle få bestämma. Framfört med stor entusiasm : "Anna is here. Sister, Anna is here"

Flicka #2 efter middagen, framfört med ett stort leende: "Anna, I'm so glad you're here"



Dagen har bjudit på två olyckor, men flertalet lyckade försök - inte illa pinkat med andra ord. Som förklaring kan nämnas att lillkillen potttränas.

SOME PICS


   



   

            

           
Blandade bilder från helgen


 För ovana bloggläsare vill jag passa på att sända en uppmaning om att klicka på bilderna, om vi vill se dem i större format vill säga.



 

HOW TO LOSE YOUR SALARY IN 24 HOURS

 Att leva storstadsliv kostar har jag blivit varse om. Buss in till city, gul cab till nattklubb, inträde, taxi till tågstation, tåg ut till Long Island. Fin brunch i Huntington, inklusive Sangria, tåg tillbaka till det city och tillsist buss hem till New Jersey. Pengarna har rullat som sagt, men det var det värt. Nu har vi släkt törsten med alkohol för första gången i staterna, vi har åkt gul taxi bil och druckit ur en traditionell röd plastmugg á la highschool party.

PARTY, PARTY

 Fick nyligen frågan "What does it smell like?" av den ena tvillingtjejen. Det rätta svaret är att det doftar ljuvligt av nybakat lingonbröd. Lingonbrödet ska mänligen serveras på kvällens kräftskiva. Jag känner mig evigt tacksam att min familj har svensk anknytning och att jag inte går miste  om de röda härligheterna i år. Att suga ut saften från kräftan kan jag vara utan, men kräftköttet tycker jag destu bättre om. Men framförallt känslan av att ha en kräftskiva, och att dessutom ha en kräftskiva i USA är något alldelles extra.


Bild från förra årets kräftskiva


Efter kräftskivan här hemma ska jag sätta mig på bussen och fara in till Manhattan. Vi hade tänkt testa Manhattans nattliv, eller så gott det går som underårig i alla fall. Därefter blir det av dra hem till Carros place på Long Island. Morgondagen ska tydligen bjuda på vackert väder, så varför inte uppleva det vid havet?


BOOKIE

 De tre små musketörerna ligger så sött i sina sängar nu. Kanske har de inte somnat än, men det ska nog inte dröja så länge till. Ännu en gång har jag läst deras godnattsagor. Bear on a bike för lillen och Duck Soup för tvillingtjejerna. Att de inte tröttnar på att höra samma varje gång. Jag kan dem nästan utantill vid det här laget, det är nästan så att jag kan dem i sömnen. Dessamma gäller för dem. De uttalar ofta meningarna långt innan jag ens hunnit dit. Men jag antar att det är en trygghet att läsa samma varje gång. Och det är okej för mig, bara det somnar.


Här är lillen så trött att ha somnat ståendes


A MONTH IN THE US

 För exakt en månads sedan vinkade jag av familjen på Arlanda och satte kurs mot USA. Imorgon är det exakt fyra veckor sedan jag mötte min nya värdfamilj. En månad, fyra veckor, har gått så otroligt fort. Inte för att jag inte saknat er där hemma, för det det gör jag varje dag, men här händer det så mycket nytt hela tiden så jag knappt hinner känna efter ordentligt. Jag har hunnit se New York skyline ett antal gånger. Jag har sett Empire State buildin, the Statue of Liberty, Madison Square Garden och Central Park. Jag har besökt Macy's, Victoria's secret, Forever 21, American Eagle Outfitters, Sephora och alla andra affärer ni inte ens kan tänka er. Såsom ett Toys r us med ett pariserhjul i affären. Jag har ätit på äkta americansk hamburgeri, vilket förövrigt inte är min grejj, jag har smaskat på cupcakes och brownies, m&m's och skittles. Och icke att förglömma, Starbucks kaffe. Och sist men inte minst har jag lärt känna en annan familj och kommit några små barn väldigt nära. Vi har umgåtts varje dag i fyra veckor, och redan skapat massa roligt minnen. Dessutom har jag träffat många nya au pair vänner, från hela världen. Men trots allt nytt jag får vara med om, trots allt nytt jag ständigt lär mig, och trots att jag trivs, så lever jag fortfarande i en bubbla. Jag är trots allt ny i ett megastort land, och det tar tid att uppleva allt och det tar tid innan mn kan känna sig riktigt hemma och säker. Det känns som att ett år inte räcker till för att ens utforka området här runt omkring mig.


UPS AND DOWNS

 Idag åkte jag på en släng av hemlängtan. Jag hade precis varit på banken för att försöka öppna ett bankkonto. Det visade sig att jag hade hamnat hos en riktig tjurtant som inte hade något intresse av att vara trevlig och hjälpa mig, så något bankkonto fick jag aldrig. Istället tog jag mig snabbt ut därifrån och i den stunden kände jag att jag ville hem till Sverige. Hemma i Sveriger skulle det vara så mycket enklare, där skulle inte språket sätta käppar i hjulet åtminstonde. Hemlängtan slog till plötsligt och i full kraft men försvann lika fort som den kom. Efter några jobbiga minuter var jag inne på rätt spår igen.

 Med flaggan i topp avslutas nu dagen med nyinköpta klänningar, skor och nagellack hängandes på kroken. Fick dessutom allt för en billigt penning. Att fynda två klänningar på FOREVER 21 för omkring en hundra lapp är inget ni kan göra där hemma i Sverige. Inte kan ni dricka latte ifrån Starbucks heller. Pilutta er som Madicken skulle ha sagt!


Tillökning i garderoben




Behöver jag säga att jag älskar min Starbuckslatte? Älskar den dock inte lika mycket som era kommentarer. Fortsätt att kommentera jag uppskattar det enormt, även om jag kanske inte alltid svarar.

BRITISH ENGLISH

 Det gick inte att ta miste på att de var två små killar som lekte idag under playdaten. Bilar var nämligen det enda som dög åt de två. Även om min lillkille är riktigt inne på flygplan, så kommer bilar på en klar andra plats. Hans playdate älskar också allt som har med bilar att göra. Till och med soppbilen är en stor favorit. Men sen heter han ju Cooper också. Är man döpt efter en bil säger det väll sig självt att intresset måste finnas där.

 Efter lunchen skulle lillkillen få sova. Men det höll inte riktigt han med om. Tillsist tog jag honom med ut på en promenad. Motion á la småbarnsförälder skulle jag vilja kalla det när man är ute och promenerar med barnvagnen. Tillsist hamnade vi i alla fall på biblioteket där vi fixade nya lånekort samt lånade hem en hel drös med böcker och filmer. Det mesta handlar såklart om pott-träning.

 Fick även en fin komplimang i förbifarten på bibloteket. Biblotikarien frågade om jag kom från England. Tack tänkte jag men nej tack. Britisk engelska är nog det finaste jag vet, charmigt till tusen trots en hög dos av överklassdrag.

 


FIRST DAY AT SCHOOL

 Idag kom dagen vi alla väntat på nämligen första skoldagen för tvillingtjejerna. Dessvärre mådde den ena tjejen dåligt och fick stanna i sängen, ett tag i alla fall. För sedan kom hon uppspringandes med full fart för inte ville hon stanna hemma inte. Det hela slutade med att även hon hamnade i skolan. Det gick helt enkelt inte att hålla henne därifrån. Inte mig emot, jag fick en lugn och skön dag med lillkillen. Han fick ioförsig också börja skola idag, nämligen i sin alldeles egna pott-skola. Kanske inte den roligaste skolan som finns här i världen, varken för honom eller för mig, men dock så nödvändig.

 Tvärr lyckades jag inte ta någon bild på spektaklet. Och då menar jag menar givetvis spektaklet med de små tjejerna med sina stora ryggsäckar som ivrigt knallade iväg till sin första skoldag. För en liten nakenfis springandes på bakgården är inte så mycket att hänga i gran, som man brukar säga.


MANHATTAN, MANHATTAN

 Tidigt morgon steg jag upp, trots sen läggdags dagen innan, för att sätta mig på bussen in till Manhattan. Bussen var som alltid en kvart försenad. Men likväl måste jag så där i tid, för vem vet, någon gång kanske den går som den ska. Men som sagt, är ej kommen ännu. Väl inne i storstadsmetropolen mötte jag upp min vän Carolina. Vi begav oss till mötesplatsen för alla au pairer. Om jag inte redan nämnt det så pågick nämligen en scavanger hunt för alla au pairer inne på Manhattan idag. Hunten visade sig dock kräva mer engagemang än vad vi besatt vid den tidpunkten så vi tog till flykt. Köpte kaffe och bagel på Starbucks och entrade Central Park tillsammans med Jessica och Sophie, två andra au pairer. Central Park är numera mitt favoritställe. Trots att den megastora parken var fylld av folk var det en gemytlig stämning. Jag besitter inte ens ord för att bekriva atmosfären, den måste upplevas!




                                        Central Park is the place to be


                                             Carro, Jag och Jessica



                                               Jessica och Sophie


                  Carro fick tid att njuta av både väder, omgivning och gott kaffe


                                Jag framför baseballplanerna i Central Park


                                         Baseball i Central Park



                                                    Brofilofofering x2


                  
                                                        Sushi för två


JERSEY GARDENS

 Hemkommen från ett galet stort märkesoutlet. Man skulle kunna säga att Jersey Gardens ligger välplacerat intill Newark Airport och därför ser man många flyresenärer som proppar sina resväskor fulla lagom till hemfärd. Eftersom att jag har ett helt år på mig kände jag inte samma behov att shoppa loss. Lämnade stället med ynka två påsar. Ironiskt nog kom den ena från HM. Jag ställer mig fortfarnde frågan vad HM gjorde på ett märkes outlet i USA. Har de kanske missat att HM redan är en lågpriskedja!?

 

Blus från HM                                           Mitt nya armband, och mitt rum!!

Nu ska jag sätta mig i beetlen och köra iväg till ett au pair-möte. Regnar ute, så jag kan dessvärre inte köra nercabbat.. Imorgon bär det av till the city där jag ska möta upp bästa Carolina. Carolina som förövrigt är min äldsta barndomsvän.


DRIVER MANUAL

 Barnen sitter bänkade framför tv:n. Lillkillen är fastbunden i stolen och tjejerna har valt ut en barbie prinsses film. Au pairen, dvs jag, håller ett öga på barnen, ett på spisen där middagen lagas, ett tredje vid datorn. Inte för att jag har tre ögon i min ägo, utan jag är trots allt bara en tjej. En tjej som klarar av att göra flera saker samtidigt. Snart ska även körkortsboken plockas fram. Trots att jag redan passerat mitt körkortstest i Svergie måste jag ta och göra om det är i New Jersey. Behöver dock inte köra upp igen, utan bara passera teoriprovet. Vilket kanske inte är så bara hemma i Sverige. Men om jag förstår denna körkortsbok rätt, så ska det nog inte bli allt för svårt. Visste ni till exempel att man måste sitta korekt i sätet, och att man måste nå fram till gasen för att kunna köra en bil!?

POSTCARDS FROM FAR AWAY

 Titeln går kanske bara allmäneten förbi. Men för den som känner mig väl, eller kan sin Coldplay, lyser titeln lika stark och klart som en stjärna. Och precis som en stjärna i skyn kan mina värdbarn skina starkt, ibland. För efter en jobbig och kladdig dag, vi bakade chokladbollar och lekte i lekparken, kan man behöva något uppmuntrande. Som tidigare nämt har jag haft det lite jobbigt med den ena tvillingtjejen. Hon har skrikit efter sin mamma allt för ofta så att säga. Men efter middagen, och efter att jag blivit nedstänkt av babymat så sade den lilla tjejen: I DO LIKE YOU ANNA men en välmenande röst. Helt sporadisk och helt underbart. Det var bara att tack och ta emot. Därefter i soffan kröp hon upp i min famn och lade sig. Om inte annat så sken i alla fall jag upp likt en stjärna i skyn.


LIVET SKA VARA SOM FÖR EN FJÄRIL, EN SOMMARDAG

 Många har frågat mig, eller kanske först och främst min mor, hur vädret är här borta. Solen skiner för det mesta, dock gömd bakom tunna moln. Det viktigaste är att värmen finns här, precis som under de riktiga sommardagarna. För sommaren lever faktiskt fortfarnade här på andra sidan Atlanten. Hösten ligger kanske snart runt knuten, den brukar ju vilja smyga sig fram då skolan börjar. Med tanke på att skolan börjar nästa vecka så är det nog snart dags. Men jag är inte ledsen för det. Finns det något mysigare en hösten. Skolan börjar och jag och lillkillen kommer få ensamma dagar tillsammans. Helger kommer spenderas i mäktiga nyc. Promenerandes i Central park, men Starbucks kaffe i handen. Åhh, behöver jag säga att jag längtar. 

 Sedan finns det ju ytterligare en anledning för mig att längta till hösten. Min alldelles egna och älskade syster kommer nämligen på besök hit. I oktober landar planet som ska  föra oss samman. Det finns igen bättre person att få uppleva hösten i the city med.

 

 


LABOUR DAY

 En extra vilodag tackar man väll aldrig nej till. Labour day eller Labor day firas den första måndagen i September och dagen till ära ska alla arbetsmän, och kvinnor för den delen, vara lediga. Enklare sagt en gjort i dessa dagar, men de flesta kan åtminstonde njuta av en dag ledigt. Så mycket till firande har jag inte varit med om idag dock. Snarare verkar alla lediga människor ägna sig åt antingen jobba och städa hemma, åka iväg och shoppa eftersom Labour day bjuder på ordentlig rea. Eller så hinner man med bägge två, precis som min värdfamilj. Dessutom skulle vi hinna med en knytis här i parken. Slow food samfundet ordnade knytis här  för att få folk att börja laga ordentlig mat. Alla deltagande skulle ta med sig något hemlagad i matväg. Tyvärr mådde inte alla så bra här i familjen, så vi fick stanna hemma.

 Knytis i parken, BBQ, St. Sebastian's Fair , Farmers market. Endast Gud vet vad som kommer härnäst. Men det som står klart är att amerikanarna verkar måna om att träffa sina vänner och anordna roliga fester. En hypotes säger att det kanske är för att det är vanligt att ha sin släkt boendes långt ifrån en här i landet med långa avstånd. I Sverige träffar man släkten mycket oftare, och vänner bara någongång då och då. (Jag ber så hemskt mycket om ursäkt om jag dra alla över en kant.) Men när släkten inte alltid finns där krävs det istället att man träffar sina vänner. Det tycker i alla fall jag verkar troligt.



Bild från St. Sebastian's Fair


GERMAN PEOPLE

 Absolut största delan av alla au pairer är tyskar och så även i denna stad. Jag har inget emot tyskar i sig men när de börjar föra konversationen på sitt språk är det inte lika enklet att följa med längre. Anledningen till detta klagande är en incident från igår. Jag har nämligen umgåtts lite gran med några tyska au pairer här i närheten. När jag efter jobbet i lördagskväll fikade med en av dem bestämde vi oss för att dra in till the city dagen därpå. Sagt och gjort jag tillsammans med 4 andra tyskar entrade staden för en shoppingrunda i SOHO. Kvällens konversation begick dock till största delen på tyska, vilket kanske inte var det ultimata för mig. Så nu ska jag ut på jakt efter svenska au pairer, eller åtminstonde sådana som talar engelska.


Ni har sett det förut, och ni kommer få se det igen - Times Square by night


PUPPY

 

 Bakom den lilla söta fasaden finns en liten rackare må jag säga. Den söta lilla valpen har en benägenhet att vilja rymma iväg då och då. Men det gör inget, jag älskar henne ändå. Så söt, och så full av liv som bara en liten valp kan vara.

 

 Sitter förtillfället och kollar på tv. Värdföräldrarna är iväg på middag och jag har för länge sedan nattat de tre små liven, valpen ej inräknad. Tidigare under dagen lunchade jag med en annan svensk au pair i området. Imorgon kanske det blir NYC igen, brooklyn bridge väntar..


FRIDAY NIGHT

 En somrig fredagskväll för er där hemma i Sverige innebär förmodligen utgång. Men i detta stora land där jag befinner mig är jag trots min höga ålder minderårig. Så istället för att entra nybron eller harrys valde jag att spendera kvällen med bakning. Ett smarrigt lingonbröds recept letades fram och så även mina medtagna decilitermått. Lingonbrödet är superenkelt att göra, åtminstonde hemma i Sverige. Här visade det sig vara ett stort projekt. Åkte till en mataffär av gengren nyttigt/fullkorn/organiskt/närproducerat m.m, vilket bara det var en upplevelse. Väl vid mjölhyllan fick jag problem. Fick hjälp av två experditer för att försöka hitta Grahamsmjöl, vilket på google sägs vara en amerikansk produkt. Märkligt nog har ingen amerikan hört talas om mjölsorten. Istället letade vi upp grahamscrackers vilka ironiskt nog inte visade sig innehålla grahamsmjöl. Efter att killarna slagit upp grahamsmjöl i ett antal böcker kom de fram till ett likvärdigt substitut. Om de funkar återstå att se, för brödet befinner sig fortfarande i ugnen.

 På vägen hem från min nyfunna kärlek, affären med alla nyttigheter, åkte jag dessutom vilse. Hamnade på en stor väg åt motsatt riktning mot dit jag ville. Kunde såklart inte hitta någonstans att vända, utan fick snällt följa trafikriktningen. Även om det tog en liten stund innan jag kom hem så var ändå humöret på topp. Det var skönt att köra bil ensam, och få köra med lite fart dessutom. Hastighetsbegränsningarna är annars ganska låga häromkring.

STARBUCKS

 Den ena tjejen har det lite jobbigt just nu. Och jag har det jobbigt med henne. Men jag förstår det faktiskt. Precis lämnat gamla huset, och gamla Au Pairen. Nyligt fått ett nytt hus, ny omgivning och en ny Au Pair. Det kan inte vara lätt för en liten tjej. Det blev liksom för mycket nytt för en sån liten att ställa om sig till. Så idag spenderade  vi två lite ensamtid tillsammans. Vi promenerade den 4 minuters långa vägen till Starbucks. Där fick hon varm choklad och m&m's cookies, hennes favoriter. Kanske ingen mirakelkur, men ett gott försök i alla fall. Sedan skulle det lilla kakmonstret hjälpa mig att städa mitt rum. Det blev dock mer tid framför spegeln och dansandes balett än städning för hennes del. Men det gjorde inget för mig. Det kändes bara skönt att ha henne där brevid mig utan att hon skrek efter sin mamma.

NYSC

 Jag älskar den där lilla extra lyxen man får på ett gym, eller åtminstonde på det gym som jag håller mig till. NYSC, New York Sports Club, är namnet om någon har vägarna förbi. Stora och rena ytor, vita och nytvättade handdukar och schampoo och balsam som luktar som godis. Hudlotionen är kanske inte i toppklass men vad gör väll det när allt annat är tipptopp. Jag tror siffran hamnade någonstans vid 50 när jag räknade antalet konditionsmaskiner i gymmet. Den delen är mycket större än styrketräningmaskins delen. Vilket oftast inte är fallet hemma i Sverige. Men jag har en enkel förklaring till det hela. Amerikanarna har ett större behov att röra på sig, eftersom de bara sitter i sinna bilar resten av dagen. Jag menar det verkligen när jag säger att de tar bilden överallt. Säg att du parkerat utanför en affär och att du sedan måste snabbt in i affären brevid. En äkta amerikanare går då inte de där tio extra stegen utan tar givetvis med sig bilden till en parkeringsplats fem meter närmare den nya affären, för at slippa gå. Amerikanare må vara lata, men vänlighet är inget de råder brist på. När till och med de största muskelknuttarna på gymmet, de som man egentligen skulle bli rädd för att möta ute på gatan, erbjuder osäkra och otränade mig hjälp kan man inte gå miste om deras vänlighet. De hälsar och inleder konversationer titt som tätt. Har man barnen med sig så finns det nästan ingen som kan motstå att byta ett par ord.

WHAT A BEAUTIFUL DAY

 Tänk om alla dagar kunde vara som denna, då skulle jag trivas som fisken i vattnet. Barnen lyssnade på mig, vilket resulterade i att de fick göra roliga saker. Vädret var underbart, stålande sol och behaglig temperatur. Och så kom vi iväg till en stor och härlig park, kallad Edgemont Park. Med stora gräsytor, många parkbänkar, många ankor simmandes i vattnet och en stor lekplats för barnen. Det enda som inte gick som det skulle idag var att Lotta-filmen inte fungerade. Den kunde tydligen inte spelas utanför Europa. Attans också, jag som hade längtat efter få se den. Dumbo fungerade dock bra som substitut.

 En dag som denna behövdes verkligen. Gårdagen var nästintill hemsk. Tjejerna lyssnade inte på mig, de fick time out efter time out vilket inte ens hjälpte. Det kändes hemskt och det fick mig att fundera på vad jag egentligen gör här. Men självklart vet jag att de bara testar mig. Men att låta tuff och självsäker mot barnen när de testar en, när man innerst inne bara vill gråta är faktiskt inte alltid så lätt. Att dessutom tala ett främmande språk gör ju inte det hela enklare. 

 Men som sagt, idag var barnen otroligt snälla och de gör mig glad. Jag var någorlunda flitig med kameran idag så jag tänkte bjuda på lite bilder. Med lite menar jag också lite, tyvärr. Borde bli bättre på det där med bilder. För bilder säger ju trots allt med än tusen ord.


  
                        Dagen började enligt schemat med arts and crafts

 
                    Sedan picknick, fågelskådning och tillsist lek i parken


NEW SCHEDULE

 Två veckor kvar innan skolan börjar, och tre så barn att ta hand om dagarna långa. Det innebär brist på aktiviteter och saker att göra. Därför har jag fått ett nytt schema att följa, för att barnen ska veta vad det är som väntar.

11.00          Start hemma, eller hämtning på gymmet
11.30-12.30 Arts and crafts (rita och måla) eller bakning
12.30-13.00 Lunch
13.00-14.00 Lugna timmen (max. 30min film)
14.00-16.00 Playdate eller lekplats/biblotek
17.00-17.30 Bad
17.30-18.00 Kvällsmat
18.00-18.30 Sovdags
18.30-19.00 Plocka undan/ förbereda inför imorgon

 Så ser det nya schemat ut alltså. Även om inte alltid följs strikt så är det ändå ett riktmål. Att vara Au Pair innebär inte bara att leka och ha kul, utan det ligger en hel del arbete bakom det. Arrangera playdates, komma på passande recept till tre små kladdiga barn, ta med dem till passande platser där det går att hålla koll på dem alla och vara kreativ till tusen och uppfinna nya arts and crafts projekt. Inte så lätt alla gånger, jag har inte en enda idé att plocka fram från bakhuvudet. Hoppas istället på att få ta fram deras nya Lotta film. Den är på svenska, tack och lova att jag slipper höra den fåniga översättningen Lotta on troublemakingstreet. Att den är på svenska innebär att det är en nyttig aktivitet, det ingår ju i projektet att lära sig svenska. Sedan skadar det ju inte att jag älskar Lotta. Lotta får mig att tänka på min syster, hon såg nämligen ut som Lotta när hon var liten.

RSS 2.0