WEDNESDAY AT THE BAHAMAS

Äntligen sov vi på ett ställe där det fanns gardiner som mörknade rummet. Därför tog Claudia och jag sovmorgon innan vi gick iväg och åt frukostbuffé på en uteservering vid stranden. Paola som tydligen är fotogalen ägnade istället hela morgonen åt att fota på stranden. Strax innan lunch hoppade vi på en båt som tog oss ut till ett korallrev där vi snorklade i någon timme. Snorkligen var roligt och visst fanns det lite finare fiskar, men det var kanske inte det häftigaste någonsin. Claudia som aldrig snorklat tidigare blev dock riktigt biten, och likaså Paola.
Eftermiddagen spenderades sedan på stranden med sol och bad. Där fick vi även höra om en Fishfry som skulle äga rum i byn intill senare på kvällen. De lokala bahamerna skulle tydligen sälja mat och dryck på stranden och alla skulle dit! Så vi bestämde mötesplats med de andra gästerna på hotellet till klockan åtta på kvällen för att dela en busstaxi dit. Innan dess han vi ta en massa kort bland hotellets faciliteter, det var ju trots allt vår sista kväll på Bahamas.
I denna stund kände vi att vi aldrig ville lämna ön
Väl framme vid vid fish fryen möttes vi av enkla uteserveringar där de grillade hela fiskar över öppen eld och serverade dem med beans n rice samt bahamiskt öl. En enkel träveranda fungerade som dansgolv där partymusik spelades senare under kvällen. Vi satte oss ned vid en av restaurangerna och njöt av den goda fisken. Mitt i allt gick strömmen, vilket säkerligen hade att göra med all musik som spelades överallt.
Sedan fick vi sällskap av några  Kanadensare som alla bott på ön under en kortare tid. De hade en massa roliga saker att berätta om ön, och de rådde oss att inte stanna mer än ett år eller så, för man blir tydligen knäpp och alldelles för laid back. Tillsammans han vi testa alla bahamiska ölsorter, vilket varken var mer eller mindre än tre. Därefter förflyttade vi oss till de dansgolvet där de övergått från att spela reggae och samba till att spela riktigt nattklubbsmusik. Perfekt avslut på vår sista kväll på Bahamas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0